JS NewsPlus - шаблон joomla Продвижение
Τελευταία Νέα

Όταν πουλιούνται τα τιμαλφή

Στην εσχάτη ένδεια και όταν έχει ο οποιοσδήποτε εξαντλήσει όλες τις οικονομικές του δυνατότητες που διαθέτει, αποφασίζει, με βαριά καρδιά και δισταγμό, να ξεπουλήσει και τα τελευταία υπάρχοντα του που είναι ότι πολυτιμότερο έχει αποκτήσει στο βίο του και ότι οι γονείς και οι παππούδες του έχουν δωρίσει.

Ποτέ στο παρελθόν (εκτός από τη περίοδο της κατοχής από τους Γερμανούς / τους Ιταλούς και τους Βουλγάρους) δεν είχαμε γνωρίσει αυτό το μαζικό ξεπούλημα στο οποίο σήμερα οδηγούνται οι νεοέλληνες, όλων των τιμαλφών τους που γενεές πριν από τη σημερινή είχανε αποθησαυρίσει στα σπίτια τους.

Τρανή απόδειξη των όσων αναφέρω είναι η ανάπτυξη σε όλη την ελληνική επικράτεια καταστημάτων αξιολόγησης και πώλησης των πάσης φύσεως χρυσών, αργυρών και άλλων αντικειμένων κάποιας ξεχωριστής αξίας. Αυτά τα καταστήματα, που καθημερινά πολλαπλασιάζονται αποτελούν τη τρανή απόδειξη της εσχάτης ένδειας (φτώχειας) που σήμερα έχει οδηγηθεί ο νεοέλληνας.

Δεν είναι ανάγκη να αναγνώσουμε αριθμούς και πίνακες φτωχοποίησης των Ελλήνων γιατί απλούστατα και πολύ εύκολα διαπιστώνουμε σήμερα τα αποτελέσματα των πολιτικών που διαχρονικά έχουν ακολουθηθεί στη πατρίδα μας, Η συνεχής απαίτηση για μεγαλύτερο εισόδημα όλων των εργαζομένων και των απομάχων της εργασίας και για ικανοποίηση των κάθε είδους αιτημάτων των πολιτών, οδήγησε στο σημερινό υπέρογκο και εν πολλοίς ανεξέλικτο κρατικό χρέος που συνακόλουθα το κράτος αφαίρεσε κάθε οικονομική δυνατότητα των πολιτών και αυτοί με τη σειρά τους και για να ανταποκριθούν στις βιοτικές τους ανάγκες και τις απαιτήσεις της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων οδηγούνται στη πώληση των πάντων, ακόμα και των πολυτίμων αντικειμένων που διαθέτει ο καθένας μας, των πατρογονικών δηλαδή ενθυμημάτων και ότι πολύτιμο έχουν αποκτήσει στο παρελθόντα βίο τους.

Στην απόδοση ευθυνών για τη σημερινή οικονομική κατάρρευση της πατρίδος μας θα πρέπει να καταλογίσουμε τη κύρια ευθύνη στους νεοέλληνας γιατί αυτοί είναι οι κύριοι και τα αφεντικά αυτής της ταλαίπωρης πατρίδας. Ασφαλώς μεγάλη ευθύνη φέρουν οι κατά καιρούς κυβερνήσεις, όπως και οι αντιπολιτεύσεις. Ο συνταγματικός ρόλος των μειοψηφούντων στο κοινοβούλιο δεν είναι ακριβώς μα υπερθεματίζουν στις παροχές και μάλιστα όταν η οικονομία της χώρας είναι στα όρια της χρεοκοπίας, μετά από τη συσσώρευση υπέρογκων χρεών, αλλά θα έπρεπε στη διάρκεια των ετών να είχανε διαπιστώσει το αυτονόητο και το αδιέξοδο των αλόγιστων παροχών, αλλά ποτέ δεν έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου και αντίθετα υπερθεμάτιζαν πάντοτε στις κάθε είδους παροχές.

Εάν θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό το φαύλο κύκλο της παρατεταμένης και επικρεμάμενης χρεοκοπίας θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που όλοι έχουμε και να μη μεταθέτουμε συνεχώς στους κακούς ευρωπαίους όλο το αδιέξοδο της σημερινής οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει τη χώρα μας. Ας ελευθερώσουμε κάποτε το δημιουργικό δυναμικό αυτού του τόπου, το εν Ελλάδι και εις αυτό που μεγαλουργεί εις την ξένη και τότε θα απογειωθεί η οικονομία της χώρας. Σήμερα κανένας δεν τολμάει να αναλάβει τις όποιες ευθύνες του αναλογούν. Όσοι τολμήσουν να αναλάβουν ευθύνες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με το ανάλγητο κράτος που με χίλιους δύο τρόπους θα τους συντρίψει.

Εάν επομένως οι ικανοί αναδειχτούν και στελεχώσουν τις υπηρεσίες του κράτους τότε θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, όπως συνέβη στη μετακατοχική Ελλάδα. Η οικονομία της χώρας θα βελτιωθεί και μάλιστα με ρυθμούς που κανένας οικονομολόγος δεν μπορεί σήμερα να διαπιστώσει. Πιστεύουμε πάντοτε στη δύναμη για πρόοδο και ευημερία που έχει αυτός ο τόπος.

Μάτα Μαγκανιώτη

Πτυχιούχος Οικονομικών