JS NewsPlus - шаблон joomla Продвижение
Τελευταία Νέα

Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Αιγιαλείας 2017-2018 την Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Αιγίου σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου, προκηρύσσει το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Αιγιαλείας 2017-2018.

Τους αγώνες διοργανώνει ο ΑΣΟ Αιγίου. Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του Δήμου Αιγιαλείας.(από Λαμπίρι έως Αιγείρα).Οι μαθητές δεν χρειάζεται να είναι γραμμένοι σε κάποιο αθλητικό σωματείο για να πάρουν μέρος, αρκεί να έχουν βασικές σκακιστικές γνώσεις  και αγάπη για το άθλημα.

Οι αγώνες αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία του Δήμου Αιγιαλείας και θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018: Τελετή Έναρξης - Έναρξη 10:30π.μ.

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018: 1ος - 5ος Γύρος - Έναρξη 11:30π.μ.

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018: Τελετή Λήξης - Έναρξη 03:15μ.μ.

Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το σχολικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ώρα 10:30π.μ. - 11:15π.μ. Μαθητής ή μαθήτρια που προσέλθει μετά την 11:15 πρωινή και εφ’ όσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από το δεύτερο γύρο.

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ στον Ελαιώνα Αιγιαλείας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων της Αιγιαλείας.

Δικαίωμα απευθείας συμμετοχής στην τελική περιφερειακή φάση έχουν οι μαθητές και μαθήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο στην περσινή διοργάνωση του 2017 ή κατέκτησαν θέση την πρώτη δεκάδα της κατηγορίας τους στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα του 2017. Σε περίπτωση που συμμετάσχουν στην διοργάνωση χάνουν το δικαίωμα της αυτόματης πρόκρισης και πρέπει να πετύχουν το όριο του 50 + 1 %.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Η αρχική κατάταξη των διαγωνιζομένων θα γίνει κατά αλφαβητική σειρά. Ορίζεται ως χρόνος παρτίδας τα είκοσι λεπτά (20’) για τα Νήπια και Πρώτη, Δευτέρα Δημοτικού. Εφόσον δεν έχουν τελειώσει την παρτίδα νωρίτερα θα γίνεται κρίση θέσης  από τον επικεφαλή διαιτητή και θα ορίζει τον νικητή και τα δώδεκα λεπτά (12’) με 3¨ δευτερόλεπτα ανά κίνηση για την Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Έκτη Δημοτικού και το Γυμνάσιο.

Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων σε μια κατηγορία (λιγότεροι από 10) μπορεί να γίνει συγχώνευση κατηγοριών (π.χ. Α και Β τάξη, Γ και Δ τάξη κ.ο.κ). Αν και μετά την συγχώνευση δύο κατηγοριών ο αριθμός των συμμετοχών είναι μικρός μπορεί να πραγματοποιηθεί τουρνουά με σύστημα πουλ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  1. Μαθητές-Μαθήτριες Νηπιαγωγείων
  2. Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
  3. Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
  4. Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
  5. Μαθητές-Μαθήτριες Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
  6. Μαθητές-Μαθήτριες Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
  7. Μαθητές-Μαθήτριες ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
  8. Μαθητές-Μαθήτριες Γυμνασίων

ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

Για ελβετικό σύστημα

(α) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).

(β) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

(γ) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-σκακίστρια με τις περισσότερες νίκες).

(δ) Αριθμός παρτίδων με τα μαύρα.

Για σύστημα πουλ

α) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-σκακίστρια με τις περισσότερες νίκες).

γ) Κατάταξη του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα).

δ) Αριθμός παρτίδων με τα μαύρα.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Την Επιτροπή Ενστάσεων αποτελούν οι κ. κ. Νικολακόπουλος Νικόλαος, Βασιλική Καvάγια  και Παναγοπούλου Αρχοντούλα. Οι Ενστάσεις υποβάλλονται αμέσως με τη λήξη της παρτίδας του κάθε γύρου και εκδικάζονται άμεσα από την Επιτροπή. Το παράβολο της ένστασης ορίζεται στα 50 €, το οποίο επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης της ένστασης.

ΕΠΑΘΛΑ:

Για μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών (ανά τάξη)

1ος μαθητής Χρυσό μετάλλιο

1η μαθήτρια Χρυσό μετάλλιο

2ος μαθητής Ασημένιο μετάλλιο

2η μαθήτρια Ασημένιο μετάλλιο

3ος μαθητής Χάλκινο μετάλλιο

3η μαθήτρια Χάλκινο μετάλλιο

Για μαθητές Γυμνασίων

1ος γενικής κατάταξης (μαθητής/ μαθήτρια) Χρυσό μετάλλιο

2ος γενικής κατάταξης Ασημένιο μετάλλιο

3ος γενικής κατάταξης Χάλκινο μετάλλιο

Αναμνηστικά Διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Μπούνιας Κωσταντίνος. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεξάνδρου Αναστάσιος. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑΣ: Κοντόπουλος Ανδρέας 6972257198.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι το Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στο τηλέφωνο 6975324466 (Νίκος Νικολακόπουλος) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ανώτατο όριο συμμετοχών 180 μαθητές – μαθήτριες. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ: Αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά της Δυτικής Ελλάδας που θα διεξαχθούν στην Πάτρα τον Μάρτιο του 2018 όσοι/όσες έχουν συμπληρώσει το 51% της συνολικής βαθμολογίας δηλ. 3 βαθμούς σε 5 αγώνες. Σε περίπτωση που κάποια τάξη δεν υπάρχει κορίτσι που πιάνει το όριο του 50 + 1% προκρίνεται το πρώτο κορίτσι. Ειδικά για τα γυμνάσια η πρόκριση στην τελική περιφερειακή φάση είναι αυτόματη χωρίς περιορισμούς.

ΓΕΝΙΚΑ: Ο διοργανωτής έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό από την διοργάνωση για την προβολή αυτής. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapidplay της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess), με την εξής διαφοροποίηση στο άρθρο A.4.b: ποινή μηδενισμού για αντικανονική κίνηση επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους πραγματοποιήσει 3 αντικανονικές κινήσεις (απόφαση ΔΣ ΕΣΣΠ 21/03/2016).