JS NewsPlus - шаблон joomla Продвижение
Τελευταία Νέα

Απάντηση της Παναγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών σε δημοσίευμα της εφημερίδας στις 7 Δεκεμβρίου με τίτλο «Η ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ»

Κύριοι

αναφερόμενοι στο προαναφερόμενο δημοσίευμα της εφημερίδας σας για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, πιστεύουμε από άγνοια των πραγμάτων, θα πρέπει να αποσαφηνιστούν αρκετά στοιχεία και να τονιστεί για ακόμα μία φορά η σημαντική πορεία και συνεισφορά της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών στην ανάδειξη της Κορινθιακής σταφίδας εντός και εκτός των συνόρων της χώρας μας.

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών δεν λειτουργεί με τον «αυτόματο πιλότο» των παραδοσιακών πελατών και των διεθνών εκθέσεων που ευφάνταστα ή από άγνοια αναφέρεται στο δημοσιευμένο άρθρο.

Αντιθέτως, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών έχει συμβάλλει αποτελεσματικά στην στήριξη του Αγροτικού Τομέα ενώ παράλληλα έχει επιτύχει, μέσω στοχευμένων δράσεων, την προβολή και προώθηση της κορινθιακής σταφίδας σε περισσότερες από 40 χώρες και νέες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εξαγωγέας Κορινθιακής σταφίδας της χώρας μας, καθώς συσκευάζει και εξάγει περίπου τα 2/3 της συνολικής ετήσιας παραγωγής. Η παρέμβαση της εταιρείας μας στη διαχείριση της πρώτης ύλης της κορυφαίας ποιότητας Κορινθιακής σταφίδας, την ονομαζόμενη «ΒΟΣΤΙΤΣΑ», η οποία έχει αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, κυμαίνεται μέχρι το 90% περίπου της συνολικής παραγωγής.

Αποτέλεσμα αυτής της σημαντικής εξαγωγικής μας δραστηριότητας είναι η στήριξη της εθνικής μας οικονομίας, της τοπικής απασχόλησης και του εισοδήματος του σταφιδοπαραγωγού, ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομία μας βρίσκεται σε βαθιά κρίση αλλά και το προϊόν διέρχεται επίσης μια δύσκολη περίοδο, ένεκα του έντονου διεθνούς ανταγωνισμού από ομοειδή προϊόντα. Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά πως αυτή η σημαντική συμβολή της Παναγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών στον αγροτικό τομέα, στην οικονομία και στις εξαγωγές έχει επανειλημμένα αναγνωριστεί και από την πολιτεία.

Συμφωνούμε με τη διαπίστωσή σας ότι το κόστος παραγωγής του σταφιδοπαραγωγού και η φορολογία του έχουν αυξηθεί υπερβολικά, αλλά καλό θα ήταν να μην το ξεπερνάτε. Ίσως η άποψή σας σε αυτό να είχε λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ ότι οι «συμβουλές» στο μάρκετινγκ.

Το οργανωμένο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της συνεταιριστικής μας οργάνωσης, της Παναγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών, στοχεύει στη διασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων αλλά και στην έρευνα νέων μεθόδων για την παραγωγή νέων προϊόντων.

Αρκετά από τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Γνωρίζοντας ότι η επιστημονική πρόοδος βασίζεται στην ανταλλαγή και την επικοινωνία, συνεργαζόμαστε με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της χώρας και του εξωτερικού με χρηματοδότηση που προέρχεται και από ίδιους πόρους αλλά και από ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα. Παράλληλα, συμμετέχουμε σε Διεθνή Συνέδρια και εκθέσεις για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων αλλά και την προώθηση της Κορινθιακής σταφίδας.

Επιπλέον, συμμετέχουμε ένθερμα και στηρίζουμε τοπικές εκδηλώσεις όπως τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ στο Αίγιο και το Forum Ανάπτυξης στην Πάτρα, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν δηλώνει την αδυναμία στήριξης της σταφίδας, πράγμα το οποίο αναφέρετε στο δημοσιευμένο άρθρο, χωρίς όμως ουσιαστικά επιχειρήματα και αγνοώντας; ή παραλείποντας να αναφέρετε ότι η μοναδική ομιλία για την σταφίδα στο forum έγινε από την υπάλληλο εκπρόσωπο της Παναγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών και εισηγήτρια Δρ. Ελευθερία Κατεχάκη, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Forum. Συμμετείχατε και δεν το αντιληφτήκατε…;

Πιο συγκεκριμένα σας γνωρίζουμε ότι στις τοπικές εκδηλώσεις, ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόσκληση της ΔΗΚΕΠΑ για συμμετοχή στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016 με την προσφορά προϊόντων μας, σταφίδας και ελαιολάδου, αλλά και με την άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του υπαλλήλου εκπροσώπου της οργάνωσής μας Δρ. Αντώνη Κουβέλα.

Όσον αφορά το 19ο Forum Ανάπτυξης προσκληθήκαμε μόνο στη συνεδριακή εκδήλωση με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στην Αγροδιατροφή: Ποιότητα και Πιστοποίηση», όπου δώσαμε το παρόν παρουσιάζοντας με εισήγησή μας και τονίζοντας την αξιόλογη πορεία έρευνας και καινοτομίας της Ένωσης Συνεταιρισμών για την ανάδειξη της Κορινθιακής σταφίδας.

Είναι δυσάρεστο το γεγονός ότι δεν είχαμε καμία ενημέρωση από το Επιμελητήριο Αχαΐας, το οποίο ήταν υπεύθυνο για τις συμμετοχές στο «Ελληνικό Πρωινό της Αχαΐας» και την ενημέρωση των φορέων προκειμένου να έχουμε και τα προϊόντα μας. Για τον λόγο αυτό έχουμε ζητήσει και έγγραφες εξηγήσεις από τον υπεύθυνο για την οργάνωση του «Ελληνικού πρωινού».

Δε συνάδει με την απλή λογική, όπως αντιλαμβάνεται κάθε καλοπροαίρετος, το γεγονός ότι η Παναγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών είναι εισηγητής σε πολλά διεθνή συνέδρια, σε πολλά Forum και ενημερωτικές εκδηλώσεις στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο και από την άλλη πλευρά δεν προβάλει την σταφίδα στην περιοχή μας….αλλά ταυτόχρονα να είναι και η μόνη εταιρεία με υψηλά εξειδικευμένη εισηγήτρια στο προαναφερόμενο συνέδριο !!! Νομίζω δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία για την παραγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας με ισχυρά αναγνωρίσιμη ταυτότητα όπως είναι η σταφίδα μας, στηρίζοντας την μακροχρόνια προοπτική του προϊόντος, προάγοντας την ανταγωνιστικότητα, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και καλύπτοντας παράλληλα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.

Για όλα τα παραπάνω θα μπορούσε ο αρθρογράφος να μην απαξιώνει με τόση ευκολία το έργο μιας κορυφαίας συνεταιριστικής οργάνωσης της χώρας μας, όπως είναι η Παναγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών αλλά να είχε ζητήσει να ενημερωθεί λεπτομερώς από τη διοίκηση της συνεταιριστικής μας οργάνωσης, από τις υπηρεσίες μάρκετινγκ, ποιότητας, έρευνας και ανάπτυξης πριν τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου.

Στην Παναγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών είμαστε πρόθυμοι να σας ενημερώσουμε, οποτεδήποτε επιθυμείτε, με τεκμηριωμένα στοιχεία ώστε να αποδώσετε την πραγματική εικόνα της συνεταιριστικής μας εταιρείας, γεγονός που όπως προανέφερα, και πολύ καλά γνωρίζετε, έχει επανειλημμένα αναγνωριστεί και από την πολιτεία.

Με εκτίμηση,

Αθαν. Σωτηρόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ

 

* Η απάντηση της Π.Ε.Σ. αφορά κείμενο του Κώστα Παπακωνσταντίνου