JS NewsPlus - шаблон joomla Продвижение
Τελευταία Νέα

Διαμαρτυρία για τους δασικούς χάρτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο από αγρότες της Αιγιάλειας και της Ηλείας

Διαμαρτυρία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησαν αγρότες από την Αιγιάλεια και την Ηλεία.

Αιτία, τα μεγάλα λάθη που παρατηρούνται στους δασικούς χάρτες της περιοχής, με αποτέλεσμα τεράστιες εκτάσεις να χαρακτηρίζονται ως δασικές. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΤΡΙΝΙΑΣ, αυτό που διεκδικούν είναι:
«Να δοθεί παράταση ενός χρόνου για την διαδικασία υποβολής ενστάσεων-αντιρρήσεων χωρίς καμιά οικονομική ή άλλη επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα από ιδιώτες και από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος τα ανάγκασε να μπουν και χωρίς δική τους ευθύνη.
Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων,  πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες. Να εξαιρεθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις από τις αναδασωτέες, χωρίς, βέβαια, να ευνοούνται κάποιοι μεγαλοκτήμονες που προχωρούν σε καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες χρήσης γης κλπ. Να μην είναι οι δασικοί χάρτες αιτία για παρακράτηση των όποιων ενισχύσεων πήραν οι παραγωγοί τα προηγούμενα χρόνια».

Πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ ,όπου αποφασίστηκε η συνέχιση των αγώνων για τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς με άλλες μορφές .

«25 μέρες στα μπλόκα του αγώνα και μαζικές παρεμβάσεις για καυτά προβλήματα μας όπως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τα ¨κόκκινα δάνεια», οι δασικοί χάρτες, η μικρομεσαία αγροτιά της Αιγιάλειας, με τον Αγροτικό Σύλλογο μας, έδωσε ένα σημαντικό αγώνα συντονισμένη πανελλαδικά με δεκάδες ακόμη μπλόκα, αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων», τόνισε στη Γενική Συνέλευση ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Μποδιώτης. «Η μαζική συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα επιβεβαιώνει ότι διευρύνονται εκείνοι οι αγρότες που κατανοούν ότι ο αγώνας θα είναι διαρκής, με διάφορες μορφές πάλης, θα βασίζεται στην ενίσχυση των οργανωμένων αγροτών , και στη κοινή δράση με τους εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα όπως οι μικροεπαγγελματίες της πόλης, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι κλπ. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, είναι αγώνας επιβίωσης.

Η Κυβερνητική προπαγάνδα ότι δήθεν μας έλυσε τα προβλήματα, μας έδωσε ελαφρύνσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό, οι ισχυρισμοί της ότι δεν θίχθηκαν πολύ οι αγρότες από το 3ο μνημόνιο προκειμένου να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό, έπεσε στο κενό.

Συκοφαντίες στη γραμμή Μιχαλολιάκου  για μπλόκο του ΚΚΕ, για ξεπούλημα του αγώνα από τον Μπούτα, δεχθήκαμε από την Ανεξάρτητη Κίνηση Αγροτών που φέτος μετασχηματίσθηκε σε Ανεξάρτητο Αγροτικό Σύλλογο. Στις 3 ανακοινώσεις που έβγαλε όλο αυτό το διάστημα οι 2 αφορούσαν όρκους για μη συμμετοχή στον αγώνα και στο μπλόκο και η τρίτη πρόσφατα για συλλαλητήριο στις 10/2 χωρίς πλαίσιο αιτημάτων. Στην πραγματικότητα με αυτούς τους ανθρώπους μας χωρίζει ότι εκφράζουν συμφέροντα  επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και συνεπώς είναι αναμενόμενο να είναι εχθρικοί με μας, τους μικρομεσαίους αγρότες, αφού κοιτάν πώς να μας ξεκληρίσουν.

Η Κυβέρνηση απορρίπτει τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς γιατί πειθαρχεί στην ΕΕ, και στα μνημόνια. Δεν έχει και δεν μπορεί να δώσει την ίδια στιγμή που δίνει φοροελαφρύνσεις για εφοπλιστές και βιομήχανους που αφορούν το κόστος παραγωγής. Ωστόσο υποχρεώνεται κάτω από την πίεση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος να κάνει ορισμένες, μικρές έστω παραχωρήσεις, όπως το αφορολόγητο, η σταδιακή αύξηση των εισφορών στο ασφαλιστικό… επιβεβαιώνοντας πως η οργανωμένη πάλη είναι μονόδρομος για την επιβίωση μας.

Σωστά το ΔΣ έβαλε το ζήτημα της συμπαράστασης σε συλλόγους και φορείς. Παράδειγμα στο σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, στο Παράρτημα Καλαβρύτων του Σωματείου των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στους συνταξιούχους του ΙΚΑ του Αιγίου αλλά και της Πάτρας, στο Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Αχαΐας, στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, στην Ομάδα Γυναικών Αιγίου της ΟΓΕ, στο Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.  Βγήκαν ομόφωνα ψηφίσματα και παραβρέθηκαν και στο μπλόκο.

Ψηφίσματα συμπαράστασης είχαμε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας σε σχετικό ψήφισμα που καταθέσαμε καθώς και από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.

Με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους έχουμε πολλά κοινά προβλήματα και αιτήματα που αποτελούν την κοινή βάση για κοινό αγώνα  όπως οι εξευτελιστικές τιμές παραγωγού και ακριβές τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ για τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, τσεκούρωμα συντάξεων, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές , η κατάσταση στην υγεία- πχ Νοσοκομείο Αιγίου.

Αυτή η συνεργασία με σωματεία και φορείς μπορεί να πάρει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά.»

Τέλος κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση την Τρίτη 21 Φλεβάρη , στις 7 το απόγευμα στη πλατεία Λαύρας, στο Αίγιο μαζί με εργατικά σωματεία ενάντια στα μέτρα που επιδιώκει να πάρει η Κυβέρνηση για να κλείσει η 2η αξιολόγηση, μέτρα που αφορούν νέα μείωση του αφορολόγητου για αγρότες και μισθωτούς καθώς και νέες περικοπές στις συντάξεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!