JS NewsPlus - шаблон joomla Продвижение
Τελευταία Νέα

 

              

Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤΡΙΝΙΑΣ: Όλοι στην απεργία την Τέταρτη 17 Μάη και στην συγκέντρωση στη Τρίγωνη πλατεία

Συνάδελφοι Αγρότες – αγρότισσες

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που προστίθενται σε όλα τα άλλα που πήρε η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, που προέβλεπε ότι θα παρθούν όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Στο νέο πακέτο περιλαμβάνονται και νέα μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως η δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3000 ευρώ περίπου, που κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες μας στα μπλόκα και θα επιβαρύνει με επιπλέον 650€ τον χρόνο κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, η φοροληστεία αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο για τους αγρότες – όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους – είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών. Τώρα η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αγρότη, όπως και του αυτοαπασχολούμενου, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη του για τις ασφαλιστικές του εισφορές. Τα περί έκπτωσης στο σύνολο του ασφαλιστέου ποσού κατά 15%, τον πρώτο χρόνο (2018), που ανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, ακόμα και αν υπάρξει, δεν αλλάζει την ουσία, αφού από το 2019 δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.

Συνάδελφοι  

Όλα αυτά τα μέτρα και τα «αντιμέτρα» γίνονται για να εξασφαλίσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου. Τα μέτρα που πάρθηκαν με όλα τα μνημόνια, μαζί με όσα εφαρμόζονται στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, οδηγούν σε επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Την πορεία του ξεκληρίσματος, της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης που έχουν προδιαγράψει για μας η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι εμποροβιομήχανοι που είναι οι αντίπαλοί μας, δεν θα την αποδεχτούμε. Κολίγοι του 21ου αιώνα δε θα γεννούμε.  Μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους των λαϊκών οικογενειών, θα σηκώσουμε, άμεσα κι αποφασιστικά, αγωνιστικό τείχος αντίστασης και αντεπίθεσης.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή. Καμιά αναμονή,  καμία ανοχή!

Η πανεργατική απεργιακή  κινητοποίηση στις 17 Μάη, ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης – κουαρτέτου που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή, είναι και δική μας υπόθεση. Γι’ αυτό παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος στο Αίγιο. Όλοι μαζί να σταματήσουμε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή. Αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει. Οργανώνουμε την πάλη μας, γινόμαστε μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΤΡΙΝΙΑΣ. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!