JS NewsPlus - шаблон joomla Продвижение
Τελευταία Νέα

Η Αιγιάλεια διεκδικεί Παναγοπούλα-Ροδινή

Στα δικαστήρια θα προσφύγει ο Δήμος διεκδικώντας την επαναπροσάρτηση περι­οχών από την Παναγοπούλα (προβλήτα) μέχρι και το παλιό ξενοδοχείο «Florida»

Μια παλιότερη διαμά­χη, μεταξύ των τέως δήμων Ρίου και Ερινεού, αναβιώνει για τα καλά, έχοντας τις ρίζες της στη δημιουργία των Καποδιστριακών ΟΤΑ, τότε που τα διοικητικά όρια των δυο «γειτόνων» βρίσκονταν κά­που μεταξύ Παναγοπούλας και Ροδινής, φθάνοντας πε­ρίπου μέχρι τον Ψαθόπυργο. Οι τότε συζητήσεις, συνεννο­ήσεις και δικαστικές διενέ­ξεις, κατέληξαν σε απώλειες για την ενότητα που αποτε­λεί το πιο δυτικό κομμάτι του σημερινού δήμου Αιγιάλειας, όσο όμως κι αν υπηρεσιακά το θέμα ξεχάστηκε, οι αντι­δράσεις και τα «θέλω» μιας εκ των κοινοτήτων που πά­ντα νιώθει θιγμένη από την όλη κατάσταση, αναγκάζει το δήμο να ανακινήσει το ζήτη­μα, με όλα τα μέσα.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο Δήμος αναμένει πια τη λήξη της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων, για να δώσει εντολή στον νομι­κό του σύμβουλο Γ. Μπέσκο να προχωρήσει σε δι­καστική προσφυγή κατά του δήμου Πατρέων, διεκδικώντας με συγκεκριμένα επιχειρήματα, νόμους κι έγγραφα την επαναπροσάρτηση περι­οχών από την Παναγοπούλα (προβλήτα) μέχρι και το παλιό ξενοδοχείο «Florida».

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Ντίνος, που το ενδιαφέρον του για το θέμα υφίσταται και λόγωεντοπιότητας, διαψεύδει - μι­λώντας στην «Πελοπόννησο» - ότι έχει ασκηθεί έφεση κατά της τε­λευταίας δικαστικής απόφα­σης που παραχώρησε την το­ποθεσία «Κυανή Ακτή» της Τ.Κ. Ζήριας στο Ρίο και κατ’ επέκταση στηνΠάτρα, κατηγορώντας την προηγούμενη δημοτική αρχή του Στ. Θεοδωρακόπουλου, για αμέ­λεια, αφού ούτε δεν παρενέβη για να προστατεύσει τα όρια του μετέπειτα Καλλικρατικού δήμου.

«Εμείς δεν ενημερωθήκαμε από καμιά υπηρεσία, όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας το 2011, ειδάλλως θα παριστάμεθα στο δικαστήριο και θα κάναμε ότι άλλο έπαιρ­νε θα κάνουμε» αντιτείνει ο τότε αντιδήμαρχος Δυτικής Αιγιάλειας Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Για «προκαθορισμένα όρια μέχρι Ροδινή, από το 2006, όταν είχε συσταθεί κοινή επιτροπή Ρίου-Ερινεού, αλλά εν συνεχεία η συμφωνία κα­ταπατήθηκε» κάνει λόγο στην «Πελοπόννησο» ο πρόεδρος της θίγόμε­νης Κοινότητας Ζήριας, Βασί­λης Γλωσσίδης, που υπενθυ­μίζει ότι το θέμα είναι παλιό, με προσφυγές ιδιωτών από τα έτη 1995-96, τόσο υπέρ της «Κυανής Ακτής» όσο και της θέσης «Χρούτσα», πολύ δε πε­ρισσότερο για την πρώτη που θεωρείτο πάντα «ξεχωριστός Οικισμός» του χωριού του! «Είναι αδιανόητο όλο αυτό το σημερινό καθεστώς, που αναγκάζει αρκετούς πολίτες να είναι δημότες Πατρέων. Τα σύνορα με τον Δήμο Ρίου παλιότερα και τώρα με της Πά­τρας είναι στο ρέμα, στο ποτά­μι, κοντά στον Ψαθόπυργο κι αυτά βέβαια θα τα διεκδικήσουμε μέσω της δημαρχίας» σημειώνει ο κ. Γλωσσίδης.

Έχουν συζητήσει οι δύο δήμαρχοι

Το θέμα, φαίνεται πάντως να ’χουν συζητήσει και οι δήμαρ­χοι των δύο περιοχών Θ. Παναγόπουλος και Κ. Πελετίδης, έχοντας από κοινού θέσει ως αρμόδια όργανα να ξεκαθα­ρίσουν τα όρια, τα δικαστικά, ενώ ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως τα τελευταία δικαστήρια δεν δέχθηκαν πολ­λά από τα «στάνταρ» της ιστορίας της περιοχής, στην παρα­λιακή ζώνη της Ζήριας, από Λαμπίρι μέχρι το «Λιμανάκι», όπως αποκαλούν οι παλιότεροι, την είσοδο του Ψαθοπύργου.

Πηγή:΅Εφημερίδα "Πελοπόννησος"