JS NewsPlus - шаблон joomla Продвижение
Τελευταία Νέα

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες από τους «ΙΩΝΕΣ» για τα 14α ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018 – Ποιες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται

Με γοργούς και αποτελεσματικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ελίκης «ΙΩΝΕΣ» για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 15 χρόνων από την ίδρυση για τα 14α ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018 από 12/7 έως 23/7/2018.

«Θα περιλαμβάνουν τις κάτωθι εκδηλώσεις παραγωγής πραγματικού πολιτισμού και αθλητισμού, με μεγάλη τουριστική προβολή της Περιφέρειας μας και όχι μόνο, με πραγματικό και μετρήσιμο τουριστικό αποτέλεσμα και όχι με αερολογίες και ευχολόγια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος:

  1. Το 14ο Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από 13/7-17/7/2018 (5 ημέρες).
  2. Το 1ο Πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 8-16 ετών από 18/7 έως 21/7/2018 (4 ημέρες).
  3. Το 2ο Παγκόσμιο συνέδριο Λαογραφίας & Αρχαιολογίας (14/7-16/7/2018 (πρωινές ώρες).
  4. Το 2ο Διεθνές φεστιβάλ χορωδιών «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ» (19/7-23/7/2018).
  5. Το διεθνές τουρνουά beach Volley γυναικών και ανδρών (14/7-16/7/2018).
  6. Διεθνή αγώνα τριάθλου στις 14/7/2018.
  7. Διεθνές πέρασμα φαραγγιού του Βουραϊκού στις 17/7/2018 το πρωί.
  8. Φεστιβάλ γαστρονομίας.

Το 14ο Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών θα προσφέρει ένα ανεπανάληπτο και μοναδικό χορευτικό υπερθέαμα που θα το δημιουργήσουν τα 14 ξένα χορευτικά συγκροτήματα από 14 χώρες του πλανήτη ήτοι από Κίνα-Φιλιππίνες-Κολομβία-Μεξικό-Αργεντινή-Βραζιλία- Βουλγαρία-Τσεχία-Ουκρανία-Ουγγαρία-Αρμενία-Αυστραλία-Ιρλανδία-Κόστα Ρίκα και φυσικά από επιλεγμένα μέρη της Ελλάδας.

Είναι σίγουρο ότι οι θεατές και οι τηλεθεατές δεν θα ξεχάσουν ποτέ τους Αργεντινούς με το καταπληκτικό πρόγραμμα με ταγκό, τους Μεξικανούς με τους χορούς των Ατζέκων, τους Κινέζους και Φιλιππινέζους με την Ασιατική χορευτική κουλτούρα, τους Κενυάτες με το χορευτικοακροβατικό πρόγραμμα, τους Κολομβιανούς και Κοσταρικάνους με τους εξωτικούς χορούς και τους χορευτές των ανατολικών χωρών.

Το 1ο Πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 8-16, που, για πρώτη φορά στην ιστορία των παιδικών φεστιβάλ στην Ελλάδα, θα συμμετάσχουν εκτός των βαλκανικών και ευρωπαϊκών παιδικών συγκροτημάτων, χορευτικά παιδικά συγκροτήματα από Κίνα -Βραζιλία - Ισραήλ - Ινδία, θα δώσει την ευκαιρία στους γονείς των παιδιών που διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς αλλά και στα ίδια τα παιδιά να διαπιστώσουν τον βαθμό της ξένης παιδικής χορευτικής παιδείας και γιατί όχι να την συγκρίνουν με την ελληνική.

Το 2ο Παγκόσμιο συνέδριο Λαογραφίας-Αρχαιολογίας (14/7-16/7/2018), με σοβαρότητα και επιστημοσύνη διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην ευρύτερη Αιγιάλεια και όχι μόνο, δομημένο σε τρεις θεματικές ενότητες που συνδυάζουν την ιστορία, την αρχαιολογία, την παράδοση, τη λαογραφία, την τέχνη. Το κύρος του συνεδρίου επισφραγίζουν τόσο η επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένους καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων όσο και οι ομιλητές, καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, λαογράφοι, χορογράφοι, ειδικοί με γνώση και εμπειρία κλπ. Οι τρεις ενότητες του συνεδρίου προσδιορίζονται ως εξής: Α) Παραδοσιακός χορός ανά τον κόσμο και τους αιώνες σε συνδυασμό με παραδοσιακές στολές, Β) Παραδοσιακή μουσική σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό χορό και Γ) Ταξίδι του Ιωνικού Πολιτισμού ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΙΚΗ-ΣΙΒΑΡΥ (Ιταλία)-ΕΛΤΣΕ (Ισπανία).

2ο Φεστιβάλ χορωδιών «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ». Για 2η φορά θα τιμήσουμε και φέτος τον μεγάλο συμπατριώτη μας καλλιτέχνη της μουσικής ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΠΑ που πρόβαλε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Χορωδίες από πολλά ξένα κράτη μαζί με Ελληνικές θα προσφέρουν ένα σπάνιο και μοναδικό χορωδιακό γεγονός.

1ος Διεθνής αγώνας Τριάθλου στις14 Ιουλίου 2018. Μοναδική και πρωτοποριακή αθλητική εκδήλωση για τα χρονικά της Αιγιαλείας, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί παρόμοιο διεθνές αθλητικό γεγονός. Η ανωτέρω εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία των Νικολεϊκων, θα περιλαμβάνει κολύμπι στην θάλασσα των Νικολεϊκων, τρέξιμο και ποδήλατο με αφετηρία και τερματισμό την παραλία.

Η ανωτέρω εκδήλωση ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή στις εκδηλώσεις του 2017 λόγω του γνωστού προβλήματος (τσούχτρες).

1ο Διεθνές τουρνουά Beach Volley ανδρών και γυναικών 14/7-16/7/2018. Και αυτή μοναδική και πρωτοποριακή εκδήλωση για τα χρονικά της Αιγιαλείας, αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί στην Αιγιαλεία και όχι μόνο. Θα πραγματοποιηθεί στην παραλία των Νικολεϊκων και θα συμμετάσχουν ομάδες ανδρών και γυναικών από ξένα χορευτικά συγκροτήματα ή ομάδες από τις ιδιαίτερες πατρίδες των ξένων χορευτικών

ΔΙΕΘΝΈΣ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ. Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει την μεγαλύτερη προβολή αυτού του χώρου που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Πάνω από 800 ξένοι και Έλληνες χορευτές-μουσικοί-συνοδοί από όλο τον πλανήτη και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, εφοδιασμένοι με φωτογραφικές μηχανές-κάμερες θα αποθανατίσουν αυτό το καταπληκτικό τοπίο, γινόμενοι τα μέσα της πραγματικής τουριστικής διαφήμισης σε όλο τον κόσμο. Η προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης θα γίνει με προγραμματισμό-μεράκι-μεγάλη προσπάθεια με γνώμονα την τουριστική προβολή του τοπίου και την ευχαρίστηση των συμμετάσχοντων.

Σε αυτήν την προσπάθεια πιστεύουμε ότι θα έχουμε την βοήθεια αυτών που επιθυμούν την τουριστική προβολή του τοπίου παγκοσμίως. Ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου και TV. Κάποιες από τις εκδηλώσεις μας θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου σε 184 χώρες του κόσμου προβάλλοντας πολιτιστικά και τουριστικά την περιοχή μας. Αυτό θα επιτευχθεί καθώς 184 είναι οι χώρες της παγκόσμιας οργάνωσης χορού και λαϊκής τέχνης IOV-UNESCO της οποίας μέλος είναι οι «ΙΩΝΕΣ» αφ ενός, κάποιων τηλεοπτικών μέσων από 2-3 χώρες που θα προσκαλέσουμε αφ ετέρου.

Αναμφισβήτητα οι «ΙΩΝΕΣ» μέσα από την πολυετή προσφορά τους αποτελούν έναν φωτεινό φάρο πολιτισμού στον ελληνικό χώρο με παγκόσμια αναγνώριση και αποδοχή, συμβάλλουν στην προβολή των παραδόσεων των λαών, τη αμοιβαία γνωριμία και ανταλλαγή των εθνικών παραδόσεων, την τουριστική-πολιτιστική προώθηση της ευρύτερης περιοχής και της χώρας, ενισχύουν την τοπική οικονομία. .

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν αρκετοί πρέσβεις ξένων χωρών-ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ-εκπρόσωποι Υπουργείων Πολιτισμού ξένων χωρών κ.λ.π.

Θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια να παρευρεθούν όλοι οι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ που έχουν έλθει μέχρι σήμερα στις εκδηλώσεις και έχουν τιμηθεί.